Újratervezés

Feb 26, 2024

Egy ideje nem tudok, nem akarok itt a vállalkozásról írni. Csak a vállalkozásról. Mert nincs értelme. Nincs értelme marketing praktikákról, kampányokról írni, ha a befogadó úgy van vele, hogy nem hiszi és legfőképp nem meri. A mentoráltjaim egy része hozzá sem kezd ahhoz, amit tanácsolok neki. Ki sem próbálja, hogy működne-e, mert úgy van vele, hogy ő kevés, nem elég jó ehhez!

A vállalkozások működése vagy épp nem működése mögött a vállalkozó aktuális önismerete, önbecsülése mutatkozik meg. Igen, az enyém is. Nem vagyunk most mi sem jóban. Ugyanis ez nem egy olyan állapot, amit egyszer elértél és már örökre a Nirvanában vagy, hanem egy folyamatos munka önmagadon, ami tükröződik a vállalkozásodban. Mindig lesznek pontok, amikor legszívesebben feladnád!

2008: a vadiúj cégem papírjain meg sem száradt a tinta, amikor megérkezett a bankrendszert megrengető gazdasági világválság. Egy ügyfelem sem maradt. Újratervezés.

2014: minden pénzem beletoltam, hogy végre valódi iskolát nyithassak! Mire ide eljutottam, már voltak annyira öntudatosak az emberek az online tanulás terén, hogy nem akartak bejárni Budapesten egy irodába. Újratervezés.

2020: megérkezett a covid! Ez nekünk csodálatos időszak volt, mert mindenki otthon volt és tanulni akart!
2021: senki sem akart otthon maradni és tanulni sem! Teljesen átalakult a piac, az eszközök és az igények is! Újratervezés.

2023: az infláció, az elhúzódó háború jelentős hatással van a gazdaságokra és döntéseinkre is. Az eddigi megoldások nem működnek. Újratervezés.

Közben számtalanszor hoztak olyan törvényeket, hogy kihullott a hajam, vetettek ki újabb adókat. A megoldás mindig: Újratervezés.

Sokan mentorálnak, tanítanak manapság vállalkozókat, akár úgy is, hogy még csak egy ajtóval járnak a mentorált előtt, hozzám pedig akkor jutnak el, amikor már még nagyobb lett a galiba. Vállalkozást indítani bárki tud. De fenntartani, bármekkora szélvihar jön, ezt kell neked is megtanulni! Újratervezés.

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.