KI VAGYOK √ČN?

Rólad

Ebben a men√ľpontban mindenki mag√°r√≥l besz√©l, de √©n r√≥lad szeretn√©k, hogy meg√©rtsd, hogy nem vagyok k√ľl√∂nleges vagy szuper okos, csak egyszerŇĪen elŇĎr√©bb j√°rok egy olyan √ļton, amelyen te m√©g csak √©pp hogy elindult√°l.¬†Ha itt vagy, akkor nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel v√°llalkozol, de legal√°bbis fontolgatod.
Bizony√°ra r√©szt vett√©l m√°r ilyen-olyan marketing k√©pz√©seken, tudod, hogy a kulcs az √∂nfejleszt√©sben van, de egyelŇĎre √ļgy tŇĪnik, hogy egy szalmakazalban kell megtal√°lnod.
Szeretn√©l valami olyasmivel foglalkozni, amit szeretsz csin√°lni √©s k√∂zben m√©gis megadja neked azt a szabads√°got, amivel t√∂bb idŇĎt t√∂lthetsz a csal√°doddal, bar√°taiddal, hobbyjaiddal.

De egyelŇĎre lehet, hogy...

  • nem vagy t√ļl j√≥ az √∂nmarketingben, azaz tudod, hogy kellene, de nem tudod ‚Äúmagad eladni‚ÄĚ
  • nincsenek sikeres v√°llalkoz√≥i p√©ld√°k a k√∂zeledben, a csal√°dod √©s a bar√°taid pedig nem t√°mogat√≥ak
  • valahogy nem igaz√°n azok tal√°lnak r√°d, akikkel k√∂nnyŇĪ az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s. Sokszor nehezen mondasz nemet, nem tudod megh√ļzni a hat√°raid √©s kihaszn√°lnak.
  • √≥rad√≠jban dolgozol vagy ha van is csomagaj√°nlatod, olyan rosszul √°razod, hogy v√©g√ľl sokkal t√∂bb munk√°d lesz benne, mint amennyit fizetnek √©rte
  • sorra gy√°rtod az √°raj√°nlatokat, de nagyon alacsony az elfog√°si ar√°nyuk
  • √©rtetlen√ľl n√©zed azokat a v√°llalkoz√≥kat a ter√ľleteden, akik fele olyan j√≥k mint te, m√©gis valahogy jobban megy nekik ez az eg√©sz.

Rólam

V√°llalkoz√≥ vagyok, a sz√≥ minden aspektus√°ban. Az √©letre v√°llalkoztam √©s szeretn√©k mindent kihozni belŇĎle, amit csak lehet.
Nem volt ez mindig így.

B√°r a sz√ľleim v√°llalkoz√≥k voltak, a klasszikus magyar k√©nyszerv√°llalkoz√≥k, akik nem tudtak alkalmazkodni a rendszev√°lt√°ssal j√∂tt szabads√°ghoz √©s elmentek mellett√ľk a lehetŇĎs√©gek. Beleszakadtak a munk√°ba, ap√°m konkr√©tan belehalt az √©letbe √©s ezekbe a kudarcokba.
Nem volt k√∂nnyŇĪ gyerekkorom, konkr√©tan a csupasz fenekemmel indultam neki az √©letnek √©s nem nagyon tudtam, hogy mit kezdjek vele.
Ez m√ļlt. Mindenki j√∂n valahonnan √©s hoz valamit, az √©let form√°lja olyanra, ahol most van. Az √©let √©s a d√∂nt√©sei.

Egy ponton √ļgy d√∂nt√∂ttem, hogy √©n tuti nem akarok tov√°bb bej√°rni dolgozni, fŇĎleg nem m√©g 40 √©ven kereszt√ľl, √©s v√°rjam a nyugd√≠jat, hogy v√©gre azt csin√°lhassak, amit akarok.

H√ļsz √©v v√°llalkoz√≥i √©vet t√∂lt√∂ttem el az online szolg√°ltat√°sok piac√°n, kezdetben webdesignerk√©nt √©s tan√°csad√≥k√©nt. Eleinte term√©szetesen √©n is bukd√°csoltam. Am√≠g nem kezdtem marketinggel foglalkozni tudatosan, addig √©n sem √©rtettem, hogy mi mi√©rt t√∂rt√©nik vagy √©pp nem t√∂rt√©nik, csak sodr√≥dtam az √°rral, hol volt munk√°m, √ľgyfelem, hol nem. Be kellett l√°tnom, hogy foglalkoznom kell ezzel √©s menet k√∂zben kider√ľlt, hogy eg√©szen m√°st gondoltam a marketingrŇĎl, mint ami.

√Črt√©kes√≠tettem a tud√°som online kurzusokk√©nt √©s fel√©p√≠tettem a Pixelgy√°rat,
amellyel √©vente sz√°z milli√≥ forintos bev√©telt gener√°lunk √©s m√°r t√≠z embernek adunk munk√°t. Hossz√ļ √©vek √≥ta mentork√©nt vagyok jelen a kreat√≠vok √©let√©ben √©s k√ľl√∂nf√©le online tanfolyamok m√∂g√∂tt - nyelvtanfolyamt√≥l a m√©zeskal√°cs d√≠sz√≠tŇĎ kurzusok elad√°s√°ig.

Az √©vek alatt felismertem, hogy mik azok a gondolkod√°si mint√°k, amik sikerre visznek egy v√°llalkoz√°st, √©s mik azok a fontos l√©p√©sek, amiket nem hagyhatunk ki, nem ugorhatunk √°t, mert a hiteless√©g√ľnket adj√°k, az √°rainkat t√°masztj√°k al√° √©s folyamatos megkeres√©seket hoznak.
Voltam m√°r k√©tszer csŇĎdk√∂zelben, elbuktam a 2008-as p√©nz√ľgyi v√°ls√°gban, gyorsan kellett reag√°lnom a kovidban √©s rekordbev√©teleket csin√°ltam ‚Äúv√©szhelyzetben‚ÄĚ, m√©gis √ļgy d√∂nt√∂ttem m√°shol kezdem √ļjra az √©letem.

Jelenleg az Atlanti-√≥ce√°n mellett, a Kan√°ri-szigeteken √©lek a csal√°dommal √©s innen ir√°ny√≠tom az online v√°llalkoz√°som. Ami helyf√ľggetlen, rugalmas, √≠gy b√°rmikor m√°shov√° k√∂lt√∂zhetek vagy ezzel a m√≥dszerrel √ļjabb √©s √ļjabb v√°llalkoz√°sokat hozhatok l√©tre. Most neked is megmutatom!