Szervezés

Mar 04, 2024

Belevetettem magam a szervezésbe - térképek, útvonalak, kompjegy, repjegy, szállások, kiadó lakások házak sorakoznak a böngésző füleken. Egy nyaralás is pont így indul, azzal a különbséggel, hogy oda egy hétnyi cuccod viszed, mi meg mindenünk, de az sem lesz sokkal több, csak ami befér a két autóba.

A hétvégén megbeszéltük, hogy hétfőn első útunk ma az ayuntamientoba vagyis az önkormányzatba vezet, ugyanis meg kell újítani az utazási igazolást. A “certificado de viaje” egy speciális utazási kedvezmény a kanári szigetek lakóinak, csak nekünk olyan kanári módon is készült el a regisztráció.

Öt főből hármat sikerült felvinni a központi adatbázisba - ebből a nyáron is volt egy kis kavar már - de azóta én se foglalkoztam vele. Pár hete ellenőriztem, hogy letölthetőek-e már, megspórolva ezt az utat, de valószínűleg közbeszólhatott egy igen hosszúra nyúlt kávészünet vagy szieszta. Még nem nagyon intéztem semmit egy körben. Ez először nagyon idegesítő, de azért a magyar bürokrácia megedzi az embert. Itt viszont már csak legyintek, mert szinte mindig mosolygósak, segítőkészek, csak van ez a kanári faktor.

Ma reggel összeszedtem az útleveleket, rezidens kártyákat, hogy akkor tépjünk egy sorszámot - de egy sugallat jött, hogy ránézek. És láss csodát: valakinek feltűnhetett az egy éves papírkupac, simán letöltöttem mint az öt igazolást. Ilyen, amikor körém rendeződik a világ.

Megnéztem, hogy a két komptársaságnak milyen szóbajöhető napokon indulnak hajói, de egyelőre még nem foglaltam, mert még meccselünk, hogy két kabin kell-e, mikor jön a kutya, velünk vagy utánunk stb. Eddig kétszer tettük meg ezt a 1,5 napos utat az óceánon - nem a kedvenc programunk - akkor nem tudtam, csak sejtettem, hogy amikor nyáron azt mondtam, hogy sohatöbbet, akkor az biztos nem úgy lesz.

Itt tartok most március 4-én. Érdekelnek ilyen részletek is?

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.