Nem mindig gondolkodtam így

Mar 07, 2024

Miért? Miért? Miért ne?

Hová? Bárhová! Akárhová!

Ezeket a válaszokat adom, amire általában sértődöttség a válasz, pedig őszinte voltam.

Miért ne élhetnénk 2-3 évente máshol? Mikor menjünk, ha nem most? Majd, ha... ide behelyettesítendő minden, amiért folyton halogatunk.

Nem mindig gondolkodtam így. Bár mindig törekedtem a függetlenségre, korán kiszálltam a 9-5-ig mókuskerékből, de pár éve még elképzelhetetlen volt a számomra ez a jövő. Egyszerűen képtelen lettem volna befogadni, hogy én elmozduljak a kicsit langyos, kicsit büdös, de komfortos helyzetemből. Legyintettem a pálmafás partokról becsekkoló influencerek kapcsán, hogy: Én? Ugyanmár! Ez a vonat már elment...

Felelős szülőként én már nem tehetem ki a gyerekem a világ veszélyeinek. Mert a világ veszélyes, harsogják a plakátok.

Aztán eljött egy pont, amikor rájöttem, hogy a veszély az általam ismert világban lappang. Nem odakintről leselkedik, hanem belül van. A rosszindulatú szomszédokban, a kiégett pedagógusokban, a működésképtelen egészségügyben, a naponta tettenérhető idegbeteg feszültségben, amivel szimpla napi autózás vagy bevásárlás során szembesül az ember. Csak már annyira benne van, hogy észre sem veszi, hogy ez sejtszinten gyilkol.

Csak azt veszed észre, hogy üldözött vadként próbálod túlélni a mindennapokat. Elég volt!

Ebbe az állapotba sokan eljutnak, de nem látnak kiutat, tekerik tovább és mint egy fertőzést, adják tovább a feszültséget. Nem akartam ilyenné válni, hogy annak örüljek, hogy keresztbe tehetek másnak, hagy legyen neki is szar! És nem akartam ezekkel az emberekkel együtt élni sem.

Nem gondolom, hogy a külföldre költözés megoldja mindenki baját. Azt is tudom, hogy rengeteg problémát hozunk magunkkal, hiába nem akartuk becsomagolni. De a magyar népmesékben van egy karakter, amelyik elmegy szerencsét próbálni, mindig annak jön be az élet igazán!

Úgy gondolom, hogy eljött az idő, hogy meséljek erről az egészről, mert sokan toporognak, hogy mi lehet az Óperencián túl!

Március 21-én másodmagammal, két különböző életutat mesélünk el külföldön egy online beszélgetésben! Még egy picit előkészítünk, holnaptól lehet jelentkezni!

 

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.