Minden nap, lépésről lépésre

Jan 01, 2024
Az újévi posztok gyakran arról szólnak, hogy tervezz meg mindent alaposan és ilyenkor hajlamosak vagyunk nem egy évre való teendőt összeírni, hanem az elmúlt 5 év nem meglépett lépéseit is belevesszük. Ami szinte borítékolhatóan csak stresszforrás, ha nem tudod tartani a tempót, amit a friss lendülettel meghatározol magadnak, mert 2 hét múlva rájössz, hogy zajlik az életed.

Amit én megtanultam kisvállalkozóként, hogy rengeteg dolog befolyásolhatja az elképzeléseimet, amire nincsen ráhatásom a családi történésektől az egészségügyi problémákon át a lokális és globális változásokig.

Így nem tervezek, csak egy szemléletet határozok meg, íme az én vezérfonalam 2024-re:

  • Minden nap, lépésről-lépésre építem a vállalkozásom, nem egyszerre akarok mindent. Ha 20 percem volt ma rá, akkor annyi.
  • Nem másokkal foglalkozom, mert nem tudhatom, hogy mi történik a háttérben. A saját fejlődésem figyelem és örülök a legkisebb sikereimnek is.
  • Hozhatok rossz döntéseket! Másképp ugyanis nem szerzem meg a tapasztalatot. Bármikor változtathatok a vállalkozásom működésén, az ajánlataimon, a marketingemen, a kommunikációmon.
  • Csak önmagamat adom. Így nem kell “szerepelnem”, nem kell megerőszakolnom magam. Kapcsolódom a követőimmel, kétoldalú kommunikációt folytatok az ügyfeleimmel. Akiket nem érdekel amit csinálok, nem foglalkozom a véleményükkel, mert nem releváns.
  • Nyitott vagyok, őszinte, filtermentes, emberi kommunikációt folytatok, azonban a saját mentális egészségem védelmében azonnal ignorálom a bántalmazó kommenteket. De hajlandó vagyok értelmes véleménycserére, nem szeretnék digitális buborékban élni!

Boldog új évet kívánok minden távmunkára, szabadúszásra, digitális nomád életre, sikeres online vállalkozásra vágyónak!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.