Manapság, ha kiteszek egy posztot

Nov 04, 2023

Manapság, ha kiteszek egy posztot, akkor átlagosan 100 és 500 EUR között keresek vele aznap, illetve még másnap is, attól függően milyen kedve van az algoritmusnak. Amikor Te találkozol egy bármilyen poszttal, akkor valaki pénzt keres. Ha nem a posztoló, akkor a felület, amin megjelenik, de az interneten ez így működik. Annak, hogy macskás videókat nézhess ingyen, valaki más megfizeti az árát - vagy te az adataiddal. Lehet finnyogni, de ettől tud működni.

Nem influencer vagyok, tehát nem kell promótálnom minden héten valakinek a szarát valamijét, hanem saját szolgáltatásokat és digitális termékeket adok el. Jelen pillanatban egy fillér reklámköltség nélkül.

A másik üzletemben tízmilliókat (ezt forintban) költöttem már reklámra, de most csak olyan eszközöket alkalmazok, amelyek ingyenesek, mindenki számára elérhetőek. És közben tanulok. Életfogytig. Többek között azért, hogy újabb digitális termékeket tudjak belőle készíteni. Milliókat kerestem már az AI-val, aki állítólag elveszi a munkám :)

Kérdés, hogy miért nem Te vagy az, aki keres?

Megmondom, három oka van:

  1. nem rendelkezel a fenti gondolkodási mintával, azaz nem látod a tudás befektetésed milyen módon tudna megtérülni.
  2. beleragadtál az elvégzett feladat kontra munkaidő sablonba, ezért nem tudod, hogyan árazd be azt, ami másnak sokkal többet ér, mint egy munkaórád vagy munkanapod.
  3. nem iratkoztál még be a Tudatos árazás = Szárnyaló vállalkozás kurzusra! November 15. után átgondolod, hogy a 2024-es évedben az életed add el munkaóraként vagy elkezdj az értékeid alapján árazni!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.