Lépésről lépésre

Dec 31, 2023
Az újévi posztok gyakran arról szólnak, hogy tervezz meg mindent alaposan és ilyenkor hajlamosak vagyunk nem egy évre való teendőt összeírni, hanem az elmúlt 5 év nem meglépett lépéseit is belevesszük. Ami szinte borítékolhatóan csak stresszforrás, ha nem tudod tartani a tempót, amit a friss lendülettel meghatározol magadnak, mert 2 hét múlva rájössz, hogy zajlik az életed.
Amit én megtanultam kisvállalkozóként, hogy rengeteg dolog befolyásolhatja az elképzeléseimet, amire nincsen ráhatásom a családi történésektől az egészségügyi problémákon át a lokális és globális változásokig.

Így nem tervezek, csak egy szemlétet határozok meg, íme az én vezérfonalam 2024-re:

  • Minden nap, lépésről-lépésre építem a vállalkozásom, nem egyszerre akarok mindent. Ha 20 percem volt ma rá, akkor annyi.
  • Nem másokkal foglalkozom, mert nem tudhatom, hogy mi történik a háttérben. A saját fejlődésem figyelem és örülök a legkisebb sikereimnek is.
  • Hozhatok rossz döntéseket! Másképp ugyanis nem szerzem meg a tapasztalatot. Bármikor változtathatok a vállalkozásom működésén, az ajánlataimon, a marketingemen, a kommunikációmon.
  • Csak önmagamat adom. Így nem kell “szerepelnem”, nem kell megerőszakolnom magam. Kapcsolódom a követőimmel, kétoldalú kommunikációt folytatok az ügyfeleimmel. Akiket nem érdekel amit csinálok, nem foglalkozom a véleményükkel, mert nem releváns.
  • Nyitott vagyok, őszinte, filtermentes, emberi kommunikációt folytatok, azonban a saját mentális egészségem védelmében azonnal ignorálom a bántalmazó kommenteket. De hajlandó vagyok értelmes véleménycserére, nem szeretnék digitális buborékban élni!

Boldog új évet kívánok minden távmunkára, szabadúszásra, digitális nomád életre, sikeres online vállalkozásra vágyónak!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.