Megszűnt az ingyen ebéd

Jan 13, 2024

“Jól elszállt az agyad...”

Ezt a megjegyzést kaptam, annak kapcsán, hogy egyes online eseményeim belépődíjassá tettem.

Vizsgáljuk ezt kicsit meg a megjegyző szemszögéből, aki igyekezte a vállalkozói beszélgetést vicceskedésbe csomagolni, hiszen tényleg az a szokás, hogy a webinárok ingyen vannak.

 

Sok dolog van ingyen az interneten, többek között a Facebook is annak tűnik, de valahol, valamivel fizetsz érte. Igen, te is, még akkor is, ha úgy gondolod mekkora spíler vagy a VPN mögött.

Aki kicsit is járatos az online marketingben, az tudja, hogy a webinárt nem a két szép szemünkért szokás megrendezni, hanem a nagyobb fele általában sales, hogy vegyél meg valamit, hiszen egy nagyon népszerű és hatékony kampányeszköz. És van akinek már ez a sor, amit most leírtam is ingyenes és hasznos információ volt. Kezeket fel!

Ahogy napi szinten össze lehet csipegetni rengeteg hasznos és ingyenes információt, akár tőlem is, szórom évek óta, mint bolond a lisztet. És mindenhonnan máshonnan is. Ezek sok, de fehér foltokat hagyó tudást alkotnak a fejedben.

Viszont egy ilyen fizetős workshopon olyan információkat adok át egyszerre, rendszerezve, koncentráltan egy bizonyos témában, ráadásul nagyon sok megélt gyakorlati tapasztalattal és fogással, amit nem, eszem ágában sincs szétszórni.

Vállalkozóként pedig különösen érdekes egy ilyen komment, hiszen miért is várod-e bárkitől, hogy neked ingyen adjon bármit, ami a vállalkozásodat segíti, ami fejleszt, ami évek szenvedésének kivonata és neked megspórolhatja ez a kört, kb. 9000 Ft-ért, amit ott hagysz egy McDonaldsban vagy akár a zöldségesnél.

Egy webinár kb. fél óra és 1 óra sales, egy belépőjegyes workshop pedig 1,5 óra előadás és 30 perc kérdezési lehetőség, visszanézhető felvétellel, ajándék videóval.

A Zoomnak, a Kajabinak havi díja van, több száz dollár, az értékes dolgok esetén már rég megszűnt a nagy ingyen ebéd.

Azért válaszolok így nyíltan egy ilyen felvetésre, amit amúgy elengedek a fülem mellett (mert nem szállt el az agyam) , mert akár benned is felvetődhet. És ez a fajta gondolkodás blokkolhatja a saját árazási folyamatod!

 

A tudásodnak, a szakértelmednek ára van 

 

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.