Biztos látták, hogy nem is értesz hozzá igazán!

Oct 24, 2023

Amikor kezdő vállalkozóként kiküldtem egy árajánlatot és arra nem jött válasz vagy nem fogadták el, egy világ dőlt össze bennem. Hirtelen úgy tűnt, hogy senkinek sem kell az, amit csinálok. Úgy gondoltam, hogy biztos túl sokat kértem és ha elterjed ez rólam, akkor soha többé senki nem fog még ajánlatot sem kérni! Ismerős?

 

Nyilván ennek semmi realitása, de az agyamban uralkodó pánik azonnal rémképekkel árasztott el. Hetekre visszavetett egy ilyen történés, mert nem tudtam igazán, hogy hol rontottam el! Tök hülyének éreztem magam.

Biztos látták, hogy nem is értesz hozzá igazán! - simogatott meg kaján vigyorral az imposztor szindrómám. Pedig egy árajánlat csak egy árajánlat, amit nyilván akkor még nem tudtam, hogy tényleg lehetett volna sokkal jobban csinálni, de ilyenekről soha senki nem beszélt. És igazából nem beszél még most sem.

A pénz tabu. A vállalkozásról sok helyen esik szó, de arról, hogy hogy kerül a pénz a vállalkozásba alig. Mindenki takargatja az árait, a bevételeit. Ilyenekről nem illik beszélni. Miért is???

Olyan társadalmi és családi gondolkodási minták kötik gúzsba az árazásod, hogy nem is hinnéd, hogy amiatt nem mersz leírni egy számot, ami a munkád valódi értéke lenne, hogy nehogy anyagiasnak, vagy pénzéhesnek gondoljanak! Pedig de!

Fel lehet ezeket számolni? Igen!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.