Egy sokkal könnyedebb céget szántam magamnak

Apr 01, 2024

Amikor a nyár közepén megszületett a @freebirds.agency , a kanári vállalkozásom, akkor egy sokkal könnyedebb céget szántam magamnak, ahogy a neve is mutatja, mint a Pixelgyár.

Ami mára nagyra nőtt és én boldog vagyok, hogy fél kézzel is elbírok már vele, hála a Las niñasnak, vagyis a backofficenak, az oktatóknak és a mentoroknak.

Picit belekaptam mindenbe, amivel szeretek foglalkozni, ami a témám, de még nem találtam a saját hangom igazán. Ehhez hozzájárult, hogy amikor elindítottam ezt a vállalkozást, sok értetlenkedést és éles kritikát kaptam, hogy miért akarok én ezzel foglalkozni?
Csináljam szépen a webdesignt, ahhoz értek! Miért hagytam abba a mentorálást? Összehasonlítgattak másokkal, pedig én nem ők vagyok! Ezt így pacekba bele ismeretlenek, mintha meg kellene magyaráznom bárkinek is.

Ezeken nagyon nehéz átlépni, még akkor is, ha 20 év tapasztalattal ülsz ott, ahol. De tényleg nem akartam az x. vállalkozásfejlesztési vagy marketing tanácsadó lenni, és folyamatosan kukorékolni.

A gepárdos mém járt a fejemben:
Versenyt rendeztek, hogy megnézzék: a kutyák vagy a gepárd gyorsabb-e. Négyszer indították el a versenyt, de a gepárd egyszer sem mozdult egy millimétert sem. Arra a kérdésre, hogy ez miért történhetett, a bíró azt felelte: "Vannak esetek, amikor annak bizonygatása, hogy te jobb vagy, már saját magadra nézve sértő."

Egy vállalkozás első néhány évében még rengeteget formálódik. Nagyon fontos, hogy bármikor dönthetsz úgy, hogy ha egy dolog kipróbálva nem komfortos, nem az, amire számítottál, nem nyereséges vagy már nem csinálod akkora lelkesedéssel, akkor bezárhatod, megszüntetheted, újra gondolhatod. Ez a Te szabad vállalkozásod! Igen, lesz akinek nem fog tetszeni. És?

És az első két év arról is szól, hogy megismerd, hogy mit akarnak az ügyfeleid! Figyelj, beszélgess velük, felmérj és ezt a kettőt ötvözd. Bármelyik fele is hibádzik, nem tud jól működni.

Én most hallgatok arra az igényre, ami felé a belső iránytűm is visz, hogy: egy követhető itinert szeretnétek
valódi, jövedelmező szabadúszó vállalkozáshoz, amely biztosítja a digitális nomád életformád külföldön!

Már dolgozom rajta!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.